Matig höstgryta toppad med pepparrotsvisp

En liten höstgryta då sommaren inte blev som man tänkt sig!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg högrev skuren i 3 cm bitar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 7½ dl buljong, gärna oxbuljong (från fond)
  • 250 g skalade steklökar eller delade pärllökar
  • 2 morötter i bitar
  • 200 g tärnad rotselleri
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 liten knippe färsk timjan
  • 1 msk maizena, eventuellt
  • Pepparrotsvisp:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finriven färsk pepparrot
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk strösocker

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra under stekningen. Häll på buljongen och låt koka 1 tim med lock. Tillsätt lök, morötter, rotselleri, vitlök och timjan. Låt sjuda utan lock i ½–1 tim till, tills köttet är riktigt mört. Späd ev. med vatten under kokningen. Red ev. grytan med maizena utrört i lite vatten
  2. Vispa upp crème fraiche och blanda med riven pepparrot, smaka av med salt och socker. Toppa grytan med riven pepparrot och gräslök och servera med pepparrotsvispen och gärna kokt potatis till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr