Matkinas Konjaksbiskvier

En jättesmarrig kaka till kaffet ....

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bottnar:
  • 200 gr mandelmassa
  • 1 dl socker
  • 2 äggvitor
  • Konjakskräm:
  • 100 gr rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk konjak
  • Topping:
  • 150 gr mörk choklad

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Riv mandelmassan och blanda med socker och äggvita.
  3. 3. Klicka ut klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  4. 4. Baka biskvibottnarna i ugnen i ca 10 minuter
  5. 5. Lossa kakorna från pappret och låt svalna å¨galler.
  6. 6. Vispar ihop ingredienserna till konjakskrämen , bred den toppig på undersidan av de helt kalla biskvibottnarna.
  7. 7. Ställ kakorna i kylen en stund så att konjakskrämen stelnar.
  8. 8. Smält chokladen i vattenbad.
  9. 9. Ta tag om botten på biskvierna och doppar dem i den smälta chokladen.
  10. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…