Mazariner

Inte så svårt som man tror

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • ca 1/2 dl strösocker
  • 1/2 ägg
  • 100 g margarin eller smör
  • Fyllning:
  • 100 g mandel
  • 50 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • eller
  • 50 g margarin eller smör
  • 150 g mandel - eller bakmassa
  • 2 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1 sats sockerglasyr eller 1/2 dl florsocker

Gör så här

  1. Arbeta samman mjöl, balpulver, socker, ägg och matfett till en smidig deg direkt på bakbordet. Låt degen stå kallt några timmar.
  2. Kavla ut den och klä formarna.
  3. Skålla, skala och mal mandeln. Smält matfettet. Vispa äggen pösiga med sockret, tillsätt mandeln och matfettet.
  4. Eller rör matfettet smidigt, tillsätt mandel- eller bakmassan och äggen, ett i taget.
  5. Rör ner mjölet och bakpulvret.
  6. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i välsmorda små bakelseformar helst släta. 175-200 grader i ca 15 minuter.
  7. Låt dem kallna och glasera eller sikta över florsockret.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…