Mazariner (laktos- och glutenfria)

Utan mjölk, gluten, vetestärkelse eller soja. Ett recept som blev toppenbra. Sonen älskade dem.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 100 g smält smör eller mjölkfritt margarin
  • 60 g Semper fin mix
  • 1 krm bakpulver
  • 250 g mandelmassa (OBS! Gjord enbart på sötmandel och socker = utan vetestärkelse, glukossirap, etc)
  • Folieformar
  • Glasyr:
  • 100 g florsocker
  • Vatten

Gör så här

  1. Vispa upp äggen. Blanda ner övriga ingredienser och rör ihop till en jämn, slät smet (med kniv i matberedare).
  2. Smörj folieformar med smält smör (eller mjölkfritt margarin). Fyll formarna med 1 msk smet. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Låt kakorna svalna något.
  3. Gör glasyren: Rör ihop florsocker med lite vatten till en tjockflytande glasyr. Bred glasyren på mazarinerna.

Kommentarer

Mycket gott glutenfritt fikabröd och enkelt att göra. Ökade mängden i formarna något samt minskade tiden i ugnen med någon minut. Till glasyren hade jag i en droppe röd färg och lite hallonsylt.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…