Mazariner med apelsinsmak

En favorit på kaffebordet. Verkligen goda med en fyllning smaksatt med apelsinjuice och rivet apelsinskal.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ½ -5 dl vetemjöl (250-300 g)
  • ½ dl strösocker (40 g)
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Smör eller margarin till formarna
  • Fyllning:
  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • 2 msk outspädd apelsinjuice
  • Glasyr:
  • 2 dl florsocker (120 g)
  • 1 ½ msk vatten

Gör så här

  1. Blanda mjöl och socker på bakbordet eller i en skål. Finfördela matfettet i blandningen. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt ca 1 timme.
  2. Dela degen i fem delar och rulla ut varje del till en längd. Dela sedan varje längd i ytterligare fem degbitar.
  3. Tryck ut varje degbit i var sin smord mazarinform.
  4. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Tillsätt ägg, apelsinskal och juice. Rör ordentligt.
  5. Fördela fyllningen i de degklädda formarna.
  6. Grädda mazarinerna i ugn vid 200 grader i ca 20 minuter. Låt dem sedan kallna. Rör ut florsockret med vattnet, lite i taget. Bred glasyren över mazarinerna och låt den stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…