Mazariner med sylt

Jag hoppas det smakar. Vi tyckte dom var goda

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg till formarna:
  • 200 g smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • 200 g smör
  • 5 ägg
  • 400 g mandelmassa
  • Lite sylt
  • Glasyr:
  • 3,25 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 0,25 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Deg till formarna:
  3. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre du knådar degen desto mörare blir kakorna.
  4. Tryck ut degen lagom tjockt (cirka 3 mm) i formar.
  5. Fyllning:
  6. Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan du värma den lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra i den, då brukar den gå ihop.
  7. Rör samman smör och mandelmassa till en smidig deg, tillsätt äggen ett i taget och låt det bli en slät blandning.
  8. Fyll formarna till 3/4 och grädda i cirka 10 minuter.
  9. Låt formarna svalna och ta ur dem genom att knacka dem mot bordet. Då släpper de lätt. Stryk på ett tunt lager med sylt.
  10. Glasyr:
  11. Blanda ingredienserna till glasyren och värm på spisen till 40 grader.
  12. Stryk glasyren på mazarinerna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…