Mazarinkaka

Mycket lättgjord och mycket god är den här kakan, som passar utmärkt som fin kaka efter maten men också som god kaffekaka. Den kan frysas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 150 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 150 g sötmandel
  • 2 ägg
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör och socker smidigt. Rör ner mjöl och bakpulver och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och klä en form, gärna en med löstagbar botten, med degen. Låt formen vila i kylskåpet och gör under tiden fyllningen.
  3. Mal mandeln. Vispa ägg och socker. Blanda ner mandeln. Bred ut fyllningen över degen i formen.
  4. Grädda kakan i ugnen tills den får färg och är genomgräddad ca 30 - 35 minuter.
  5. Låt kakan svalna något innan den lossas från formen. Sikta gärna över forsocker när kakan svalnat helt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr