Mazarinkakor

Lite jobb med att göra kakan men smarrigt god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg.
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 200 g sötmandel, skållad och mald
  • 100 g smält smör eller margarin

Gör så här

  1. Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen. Platta ut den med händerna i en smord långpanna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandel och matfett och rör till en jämn smet. Häll fyllningen i den degklädda formen och grädda i 200 grader, ca 25 - 30 minuter. Skjut in en plåt över kakan mot slutet av gräddningen om kakan ser ut att bli för mörk.
  3. Låt kakan svalna i formen. Skär den i rutor när den är ljummen och puddra gärna litet florsocker över före serveringen.
  4. TIPS: Den här kakan kan bakas med färdig mandelmassa i fyllningen. Riv 400 g på rivjärn och blanda med äggulor och smält matfett till en smidig smet. Tillsätt sist de hårt vispade äggvitorna. I övrigt som ovan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr