Mazarintårta

God och lätt att göra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 50 g sötmandel
  • 1 bittermandel
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 250 g Kesella Gourmet
  • Garnering:
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta ihop alla ingredienserna till mördegen. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.
  3. Fyllning:
  4. Mal mandeln. Blanda mandel, mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt Kesella och mjölblandningen. Tryck ut mördegen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Häll i fyllningen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min.
  7. Låt kakan kallna och strö över lite florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…