Mazarintårta med fläderkräm och färska bär

En somrigt god mandeltårta med kräm och färska bär...så gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 250 g mjukt smör
  • 500 g mandelmassa
  • 5 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Till formen:
  • Smör
  • Mandelspån
  • Fläderkräm:
  • 4 st äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 2½ msk majsstärkelse
  • ½ dl koncentrerad flädersaft
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 liter färska bär t.ex. vinbär, hallon...

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  4. Vänd sist i vetemjölet för hand.
  5. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med mandelspån.
  6. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Färdigställ tårtan med valfri topping. Se variationer.
  7. Fläderkräm:
  8. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  9. Blanda ut majsstärkelse med flädersaft.
  10. Koka upp vispgrädde, rör ihop den med saften och vispa ner den varma vätskan i äggblandningen.
  11. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt svalna.
  12. Tårtan:
  13. Vispa grädden fast och fluffig och vänd ihop den med fläderkrämen.
  14. Bred krämen över mazarinbottnen och toppa med färska bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr