Mikrokladdkaka

Snabb och lätt att göra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g smör el margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på svag värme.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt därefter det smälta smöret.
  3. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten.
  4. Häll alltsammans i en vidd mikrosäker form, ca 30cm i diameter.
  5. Har du inte en sån vidd form eller så stor mikro kan du grädda kakan i en något mindre form och häll över en del av smeten i små glas eller formar. Grädda på full effekt 6-8 minuter.
  6. Kontrollera då och då att den fortfarande är kladdig inuti.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…