Min focaccia

Italienskt bröd som är gott till soppa och buffén

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl mjöl
  • 1 ½ - 2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 dl durumvetemjöl
  • 1 l vetemjöl special
  • Smaksättning:
  • Körbärstomater
  • Fetaost
  • Rosmarin
  • Havssalt
  • Oliver

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader och häll denna över den smulade jästen i en bunke. Tillsätt salt, olivolja, mjölet och arbeta ihop i en matberedare. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min. Dela degen i ca 12-14 bitar beroende på hur du stora bröd du vill göra. Lägg en "bulle" i mitten och placera resten av "bullarna" runtomkring så att du får ett runt och fint brytbröd. Ha gärna lite mellanrum mellan bitarna eftersom de jäser ihop. Låt bröden jäsa i 30 minuter. Gör hål i focaccian med fingrana och pensla med oliviolja. Smaksättningen är valfri efter tycke och smak men använd gärna havssalt och snåla inte! Grädda bröden i nedre delen av ugnen (225 grader) i ca 25 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…