Min godaste smulpaj

Lätt att göra, lätt att äta, serveras gärna med vaniljsås. Glass eller vispgrädde går även det bra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl mjöl
  • ½ dl strösocker
  • 125 g smör
  • 500 g rabarber
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med ½ dl socker och 1 msk potatismjöl, samt lägg det i en eldfast form.
  2. Blanda övriga ingredienser (smör kan bytas ut mot margarin) till en grynig massa, och lägg det över rabarbern.
  3. Går lika bra att ha annan frukt eller bär i stället för rabarber, beroende på vad man tycker är godast.
  4. Grädda i 200 grader c:a 20 minuter till pajen har fått fin färg, och rabarbern har smält (syns för det börjar "koka" i formen.)
  5. Är ni många, så gör dubbel sats.
  6. Ät och njut!

Kommentarer

Gott o enkelt. Det här gillade vi. Tack för receptet.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr