Mina egna choklad- och päronrutor med kiwiglasyr

Detta är MIN variant på Choklad- och päronrutor med kiwiglasyr. Kaka och glasyr är smaksatt med juice och aromer. Helt utan sötningsmedlet aspertin som finns läskedrycker

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl Kiviks pärondricka
  • Ev. 1 tsk päronarom
  • Glasyr:
  • 500 g Philadelphia ost, naturell
  • 5-7 dl florsocker
  • 2-4 msk kiwijuice
  • Ev. 1 tsk kiwiarom
  • 10 droppar grön hushållsfärg

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt pärondricka och ev. arom. Grädda kakan i 25-40 minuter längst ned i ugnen. Låt svalna.
  3. Glasyr:
  4. Rör ihop ost, florsocker, juice och ev. arom till en slät massa. Tillsätt hushållsfärgen. Då kakbottnen svalnat fördela kiwiglasyren över den. Garnera efter önskemål.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr