Mina mintkakor

Mintchoklad är aldrig fel!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • Till glasyren:
  • 150 g mintchokladbitar

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen samt de övriga ingredienserna.
  2. Smörj en liten långpanna 20x30 cm och bred ut smeten i den.
  3. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
  4. Tag ut pannan och lägg på mintchokladbitarna ett stycke från varandra så att de täcker hela kakan.
  5. Sätt in kakan i ugnen 5 minuter till. Då mjuknar chokladen och kan bredas ut med en kniv, så att det blir en jämn glaserad yta.
  6. Skär den i små rektanglar då den är kall.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…