Minibaguetter med kummin och anis

Hur goda som helst! Sambon och jag åt så vi nästan sprack! De är perfekta i storlek och passar bra till soppor och grytor. Eller varför inte till frukost?! I dessa godingar hittar vi både kummin och anis och det är verkligen dessa smakhöjare som gör hela det här baket - mums! Receptet räcker till ca 25-30 stycken små härliga minibaguetter!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6½ dl vatten
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kummin, stött i mortel
  • 2 tsk anis, stött i mortel
  • 10 dl vetemjöl
  • 7-8 dl rågsikt
  • Garnering:
  • 1 ägg
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk anis

Gör så här

  1. Stöt kummin- och anisfrön i en mortel
  2. Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader och tillsätt det tillsammans med olivoljan. Rör om tills jästen har löst upp sig.
  3. Tillsätt saltet, anis, kummin och rör om.
  4. Tillsätt sedan vetemjölet och rågsikten, lite i taget. Arbeta degen smidig i ca 10 minuter.
  5. Jäs under bakduk i 45 minuter.
  6. Ta upp degen på en arbetsyta och rulla till golfbollsstora bullar av degen och forma sedan till små längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Jäs under bakduk i 45 minuter .
  8. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Vispa upp ägget och pensla baguetterna. Strö över kummin- och anisfrön.
  10. Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter.
  11. Ta ut och låt svalna av under bakduk, på galler.
  12. Klart!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…