Minikladdkaka med glasyr

GI-efterrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad, ca 70 %
  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • ½ dl fruktsocker
  • Glasyr:
  • 3 msk vispgrädde
  • 50 g mörk choklad, ca 70 %

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ställ upp muffinsformarna på en bakplåt. Smält chokladen och smör tillsammans i en kastrull på
  3. medelhög värme. Häll sedan chokladsmöret i en bunke och låt det bli rumstempererat.
  4. Dela äggen. Vispa med elvisp äggulor och fruktsocker i en bunke.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum med elvsip.Det tar ett par minuter.
  6. Blanda äggulesmeten i chokladsmöret. Vänd sedan ner äggviteskummet och blanda försiktigt
  7. men ordentligt.
  8. Fyll formarna och grädda i ca 10 minuter.
  9. Ställ formarna i kylen minst en timme före servering.
  10. Värm grädden i en kastrull och lägg i chokladen
  11. hackad i små bitar. Rör om tills chokladen smält.
  12. Bred glasyren på kakorna och ställ kallt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr