Minipajer med fetaost

Gott till lunch.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella lätt
  • Fyllning:
  • 100 g Apetina
  • 8 körsbärstomater
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Pajdeg Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 16 små engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa osten och dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg grädde, salt och peppar. Lägg osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg i en tomathalva i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Ostfiskpinne i kuvert

I min ljuva ungdom brukade jag grilla fiskpinnar i brödrosten och lägga i ett korvbröd. En riktigt smaskig ungkarlsmiddag ansåg jag då. Har med…