Mintkrokantruta

God och lättbakad till kaffet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 gr smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl brun farin eller råströsocker
  • 4 äggulor
  • 1 msk vatten
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa bikarbonat
  • 200 g marabou mintkrokant
  • Garnering:
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Smält smöret o låt svalna, tillsätt båda sockersorterna. Rör ihop detta.
  2. Blanda sedan i de övriga ingredienserna.
  3. Bred ut detta i en bakplåtsklädd långpanna.
  4. Hacka 200 gr Marabou Mintkrokant och strö över smeten i långpannan.
  5. Vispa de 4 äggvitorna till hårt skum, vänd i 3 dl strösocker. Vispa upp vitorna igen. Bred vitorna över chokladen.
  6. Grädda i 15-20 minuter i 200 grader.
  7. Skär kakan i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…