Mitt höstbröd

"Äpplena gör brödet härligt friskt."

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 bröd
  • 5 dl mjölk
  • 100 g jäst
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 3 dl grovrivna äpplen
  • 13-14 dl rågsikt
  • 1 ägg
  • solrosfrön

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 °C. Blanda denna med jäst, olja, salt och sirap. Blanda i grovrivna äpplen och mjölet. Arbeta samman till en smidig deg som får vila i bunken, under bakduk, till dubbel storlek. Baka ut degen till limpor, lägg på plåt och skär små smitt på ovansidan. Låt jäsa under bakduk i drygt 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 °C. Pensla, då jäsningen är klar, med ett uppvispat ägg och strö rikligt med solrosfrön över. Sätt in i ugnen och grädda i 15-20 minuter. Låt svalna på galler innan de avnjuts.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr