Mjölkchokladpannacotta med hallonsås och chokladgaller

En härlig kombination av choklad och hallon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1,5 st gelantinblad
  • 3 msk socker
  • Hallonsås:
  • 2 dl hallon
  • 2 1/2 msk socker
  • Lite saft ifrån en citron (efter smak)
  • Chokladgaller:
  • Ca 30 g mörk choklad

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
  2. Koka upp grädde och socker och ta kastrullen från värmen.
  3. Skär chokladen i grova bitar och lägg i den varma grädde, rör tills chokladen har smält
  4. Krama ur gelatinbladen och lägg i gräddblandingen och blanda väl.
  5. Häll upp i små glas och ställ i kyl för att svalna. Låt stå minst ett par timmar, gärna över natten.
  6. Hallonsås:
  7. Spara ett par hallon till dekoration och lägg resten i en skål.
  8. Blanda sockret med lite citronsaft (efter smak).
  9. Rör ihop sockerblandningen med hallonen.
  10. Passera hallonen genom en sil så att såsen hamnar för sig.
  11. Chokladgaller:
  12. Ställ in en plåt i frysen. Under tiden den blir kall smälts den mörka chokladen i vattenbad till 35 grader.
  13. Gör en strut av bakplåtspapper med ett litet hål i. Spritsa ut fyra täta galler på den iskalla plåten.
  14. Chokladen kan även ringlas ut med en sked.
  15. Sätt i frysen på bakplåtspapper.
  16. Servering: Tag fram glaset/skålen med pannacottan. Fyll med ett lager hallonsås och dekorera med hallon och chokladgaller.

Kommentarer

Verkligen kanongott för alla oss som älskar mjölkchoklad.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…