Mjölkchokladtårta med rom och hallongrädde

De flesta kladdkakor bakas med mörk choklad eller kakao, men i den här är det massvis med mjölkchoklad. Den är dessutom smaksatt med rom, som du givetvis kan byta ut mot någon annan spritsort, alternativt brygga litet starkt kaffe och ha i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaka:
  • 200 g smör
  • 200 g finhackad mjölkchoklad
  • ½ dl mörk rom
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl farin
  • 1 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • ½ dl kakao till dekor
  • 2 dl lösvispad vispgrädde
  • 100 g färska eller upptinade hallon

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och rör ned den finhackade chokladen. Ta av kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält. Tillsätt rom och ägg och rör om. Sikta i de torra ingredienserna under omrörning.
  2. Häll smeten i en bakpappersklädd springform, ca 22 cm i diameter. Stryk ut smeten jämnt. Grädda i mitten av ugnen i 200° ca 20 minuter. Låt svalna.
  3. Pudra på kakao. Blanda försiktigt samman grädden och hallonen och servera till kakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…