Mjölkfri cheescake

En väldigt god och lite syrlig kaka. Passar utmärkt till kaffet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 15 digestive olivkex
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • Fyllning:
  • 200 g creamy spread orginal
  • 2 dl go green havrevispgrädde
  • 100-200 g hallon
  • 0,5 dl Hallonsaft, koncentrerad
  • 0,5 dl socker
  • 4 gelatinblad

Gör så här

  1. Klä en rund form med avtagbar kant med plastfolie. Krossa kexen. Smält margarinet och blanda sedan med de krossade kexen. Tryck ut till en jämn botten.
  2. Mixa hallonen med socker och creamy spread i en skål. Blanda sedan i grädden, den behöver inte vispas.
  3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 min. Värm upp hallonsaften i en kastrull.
  4. Låt gelatinbladen rinna av innan du lägger ner dem i den varma saften. Låt smälta på svag värme.
  5. Låt saften svalna något innan du häller den i hallonblandningen. Rör om så att allt blandas. Fördela över kexbottnen.
  6. Låt tårtan stelna minst 3-4 timmar i kylen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…