Mjuk äppelkaka

En saftig äppelkaka som smakar gott med vispad grädde till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • Finrivet skal från 1/2 citron
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 4 syrliga äpplen
  • 2 msk socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • Servering:
  • Florsocker
  • Lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smörj och mjöla en rund form, ca 25 cm i diameter med avtagbara kanter.
  3. Rör smör och socker vitt och poröst.
  4. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
  5. Tillsätt citronskalet.
  6. Blanda samman bakpulvret med vetemjölet och sikta ner.
  7. Rör varsamt smeten slät och bred ut hälften av smeten i formen.
  8. Skär äpplena i tärningar. Fördela äppelbitarna jämnt över smeten. Strö över sockret, kanelen och kardemumman. Täck med resten av smeten.
  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
  10. Sikta lite florsocker över den kalla kakan vid servering. Servera lättvispad grädde till.
  11. Hoppas att det smakar gott!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…