Mjuk apelsin och mandelpaj

Uppskattas av familjen och gästerna

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 apelsin, saft och rivet skal
  • 75 g smält smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 100 g mandelmassa

Gör så här

  1. Hacka samman smöret, mjölet och sockret till en smulig smet. Tillsätt ägget, arbeta ihop till en deg.
  2. Ta en rund form, 23 cm i diameter. Tryck ut degen över botten och en bit upp på kanten. Ställ formen kallt minst 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 min. Sänk därefter ugnsvärmen till 175 grader.
  4. Vispa ägget, äggulorna och sockret vitt och luftigt. Rör i apelsinsaften och-skalet, smöret, mjölet och mandelspånen-massan. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen i 30 min. Låt pajen kallna, sikta över florsocker och servera som dessert med citronsorbet eller vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…