Mjuk kaffenougat

Gott detta också att bjuda på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g (ca 2 ½ dl) hasselnötskärnor
  • 2 dl florsocker
  • 200 g ljus choklad
  • 1 msk pulverkaffe (alt ½ tsk kanel eller kardemumma)
  • Tillbehör:
  • Små pappersformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C. Lägg nötkärnorna på en plåt och rosta dem i ugnen ca 5 minuter. Lägg dem sedan i en handduk och gnid av de tunna, bruna skalen.
  2. Kör nötterna tillsammans med florsockret i en matbredare eller mixer i 10-15 minuter tills massan är mjuk och oljig.
  3. Tillsätt kaffe (el. kanel, kardemumma) som stötts i mortel. Blanda massan lite till.
  4. Smält chokladen över vattenbad. Häll ner den över nogatmassan och blanda väl. Lägg upp nougaten i små knäckformar och ställ i kylen. Klart efter ca 15 minuter.
  5. Tips:
  6. Det går bra att minska på sockret och använda mörk choklad istället. Nougat ska köras länge i matbredare eller mixer. Först blir massan smulig, sedan hård och efter ca 10 minuter mjuk och oljig. Då är den färdig att blandas med smält choklad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…