Mjuk kaka med kokosmaräng

Gott med hembakat till kaffet. Kakan går bra att frysa in.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 3/4 dl strösocker (ca 150 g)
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • Saft och rivet skal av 1 apelsin
  • Kokosmaräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker (85 g)
  • 75 g kokosflingor
  • 1 msk kakao

Gör så här

  1. Rör matfett och socker poröst. Rör ner äggen ett i sänder.
  2. Blanda samman mjöl och pakpulver och tillsätt till smeten.
  3. Smaksätt smeten med saften och skalet från apelsinen.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i ugn vid 175 grader ca 30 minuter.
  5. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. Rör ner sockret. Blanda försiktigt ner kokosflingor och kakao.
  6. Ta ut kakan och bred över kokosmassan.
  7. Grädda ytterligare ca 20 minuter.

Kommentarer

God kaka, men kokosmassan kom aldrig att fästa på sockerkakan och den blev något smulig och svårhanterlig. Ska prova att lägga på kokosmassan tidigare:)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…