Mjuk kaka med rabarber

Rabarberkakan blir saftig och god med yoghurt i smeten. Dekorera kakan med en citronglasyr och tunna skivor av rabarber.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl rörsocker
  • 3 ägg
  • 150 g smör, smält
  • 1 dl yoghurt, naturell
  • 4 dl rabarber, sköljd, skalad och fint skuren
  • 2 dl sötmandlar, finhackade med skal
  • 3 dl vetemjöl, gärna ekologiskt
  • 1 vaniljstång, malen
  • 2 tsk bakpulver
  • Smör och ströbröd, till formen
  • Topping:
  • 1 dl florsocker
  • Citronsaft, färsk
  • Fint skivad rabarber
  • Mandelflarn, kan uteslutas

Gör så här

  1. Ugn 175°
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Vispa i smör och yoghurt.
  3. Rör samman mandlar, mjöl, vaniljpulver, bakpulver och rabarber. Blanda sedan med äggsmeten.
  4. Häll i väl smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Låt svalna ordentligt innan du tar ur formen.
  5. Rör ihop florsocker med lite citronsaft så att den blir ungefär som filmjölk i konsistensen.
  6. Rippla över kakan, dekorera med rabarberskivorna och mandelflarn, om så önskas.
  7. Låt stelna och servera
  8. Lycka til!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…