Mjuk kardemummakaka med krispig fyllning

Mjuk kaka med krispig topping. Ljuvlig smak av kardemumma och kanel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kakan:
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 100 g smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 100 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl farinsocker
  • 1 tsk finmalen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör först kakan.
  2. Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll i smör och mjölk.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  4. Smält smöret till fyllningen och rör sedan i havregryn, farinsocker och kanel.
  5. Fördela fyllningen över kaksmeten i långpannan.
  6. Sätt in kakan mitt i ugnen och sänk sedan temperaturen till 175 grader. Låt kakan vara i ugnen 20 minuter.
  7. Skär upp kakan i rutor av önskad storlek.

Kommentarer

Supergod kaka som läggs i mina favoriter!!
Jättegod! Tack för ett bra recept.
En jättegod kaka som påminner om mitt recept på Pitekaka. Favorit hos gubben, vilket alltid är ett plus! Högsta betyg så klart! //Camilla
En god kaka som jag kommer att göra flera gånger.Den var lätt att göra. Den var lite snar lik sommarkakan som också är super..
En himmelskt god kaka som är jättelätt att göra! Detta recept kommer att användas flitigt! Tack!
Jisses, vilken god kaka, den får högsta betyg! Lägges helt klart till favorit listan.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…