Mjuk kokoskaka med bär

Oj så gott :-)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl kokosflingor
  • 1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • ½ dl Dansukker Cane Syrup
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl blåbär
  • 4 ägg
  • Glasyr:
  • 150 g mjuk nougat Odense
  • 50 g mörk choklad
  • Garnering:
  • Hallon och/eller blåbär
  • Till servering:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella eller kvarg
  • 2 msk Dansukker Florsocker
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • Hallon

Gör så här

  1. Ugn 175 grader.
  2. Blanda kokosflingor och rörsocker i en skål. Tillsätt sirap och margarin.
  3. Blanda vetemjöl och blåbär och vänd ner i blandningen. Tillsätt äggen och blanda väl.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 24 cm i diameter.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter.
  6. Låt kakan svalna i formen.
  7. Smält nougat och choklad över vattenbad och bred ut över kakan. Garnera med hallon och/eller blåbär.
  8. Vispa grädden halvfast. Tillsätt kesella/kvarg samt flor- och vaniljsocker. Blanda i hallonen. Servera hallongrädden till kakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr