Mjuk lingonpepparkaka

Knepet till att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då kan kakan lätt bli gummiaktig i konsistensen, utan det ska försiktigt vändas ner i smeten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kakan:
  • 3 st ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 1 dl filmjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl rårörda lingon
  • Till formen:
  • Smör
  • Mandelspån
  • Lingongrädde:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl tjock grekisk yoghurt
  • 1/2 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det och filmjölk med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt rårörda lingon.
  5. Smörj en sockerkaksform, bröa med krossat mandelspån och fyll med smeten.
  6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
  8. Lingongrädde:
  9. Vispa grädden lätt och vänd ihop den med yoghurt. Smaksätt med rårörda lingon.
  10. Tips!
  11. När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Kommentarer

En av de bästa mjuka pepparkakor jag gjort och jag har gjort många..... Måste bli full pott!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr