Mjuk mandelkaka med frukt och glass

Efter en lättare middag smakar den här desserten gott och är dessutom vacker. Den passar också bra till en god kopp kaffe.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 15 sötmandlar
  • 2 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1/4 apelsin
  • Tillbehör:
  • 2-3 kiwifrukter
  • 1 mango
  • 2 passionsfrukter
  • 1/2-1 l vaniljglass
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Riv mandelmassan, finhacka mandlarna, skölj och torka apelsinen och riv av det yttersta skalet på den. Lägg mandelmassa, hackad mandel och rivet apelsinskal i en skål. Tillsätt äggen, potatismjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker och rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter och med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 12 - 15 minuter. Låt kakan vila någon minut innan kanten lossas och kakan får kallna.
  3. Skala kiwin och skär den i båtformade klyftor. Skala mangon och skär loss fruktköttet intill den platta kärnan. Skär fruktköttet i fina bitar.
  4. Sikta florsocker över kakan och lägg frukten i ett vackert mönster ovanpå kakan. Toppa med vaniljglass. Halvera passionsfrukterna och gröp ur det lösa fruktköttet över glass och frukt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr