Mjuk Mandelkaka – sockerfri

Även en diabetiker kan vilja unna sig en god kaka ibland

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 2 dl lättströ t.ex. Hermesetas
  • 4 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 50 g sötmandel
  • 2 tsk bakpulver
  • Flagad mandel till formen

Gör så här

  1. Skålla, skala och mal mandeln. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
  2. Blanda därefter ner de torra ingredienserna.
  3. Rör försiktigt smeten slät.
  4. Häll alltsammans i en sockerkaksform som är smörad och bröad med den flagade mandeln.
  5. Grädda ca 45 minuter.
  6. Ugn: 175'

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lisadex

Kesella Topping

Mager, sockerfri topping till muffins, kakor eller cheesecake. Går även bra att äta som chokladpudding/mousse och servera med färska bär!