Mjuk nougat

Nougat tillverkades ursprungligen i Provence och innehöll ljus honung. Nu är det ett måste i den svenska godisskålen på julen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g mandel
  • 50 g hasselnötter
  • 2.5 dl strösocker
  • 80 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Skålla mandeln. Lägg mandel, nötter och socker i en eldfast form och ställ in i ugnen. Låt stå tills det är gyllenbrunt och rör då och då. Låt svalna i rumstemperatur i 5 minuter.
  2. Hacka chokladen och blanda med nöt-mandel-sockerblandningen i en mixer. Mixa någon minut. Häll massan i en form med plastfilm i botten. Kyl den och skär sedan i bitar.

Kommentarer

2.32 dl strösocker? Vem har ett så exakt mått?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…