Mjuk pepparkaka med kraftig smak

Var inte rädd för att använda rejält med kryddor i din pepparkaka! Speciellt i juletid smakar det bra med en kaka med kraftig smak. Här har jag använt en julklock-form att grädda kakan i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 375 g råsocker strö
  • 4 små ägg
  • 180 g extra fint vetemjöl
  • 1 msk vardera av kanel
  • 1 msk ingefära
  • 1 mskkardemumma
  • 1 msk nejlika
  • 125 g smält smör
  • 125 g gräddfil
  • Garnering:
  • Flor med jordgubbssmak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Sikta mjölet med kryddorna.
  4. Tillsätt mjölblandningen, smöret och gräddfilen.
  5. Häll smeten i smord form, som bröats med råsocker.
  6. Grädda tills kakan är fast, ca 20 minuter.
  7. Tips!
  8. Marsipanbitarna har också smak- och färgsatts med flor med jordgubbs- resp citronsmak.

Kommentarer

Verkar vara ett jättebra recept men ska det inte vara någon bikarbonat eller bakpulver i?

Liknande recept