Mjuk pepparkaka med mascarpone och messmörskräm

Norrland möter Italien och kärlek uppstår. Spännande efterrätt som är ljuvlig och annorlunda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk nejlika
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • Messmörskräm:
  • 1 dl messmör
  • 2 dl mascarpone
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • Ca 3 dl hjortronsylt
  • Några frysta hjortron att garnera med

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Blanda alla torra ingredienser noga. Rör försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret och grädden. Blanda till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i ca 45 min eller till provsticken är torr.
  4. Låt svalna på galler.
  5. Medans kakan svalnar vispa ihop messmörskrämen.
  6. Skär kakan i två bottnar. Bred på messmörskrämen på första och bred på hjortronsylten.
  7. Lägg på den andra botten och bred på resten av messmörskrämen över hela kakan.
  8. Granera med mer sylt eller hjotron

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr