Mjuk pepparkaka med tranbär

Gör en glasyr med några droppar karamellfärg i, så blir kakan lite festligare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl råströsocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen nejlika
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl tranbärs- eller lingonsylt
  • Glasyr
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk Gräddfil
  • Ca 12 tranbär eller lingon
  • 3 droppar röd karamellfärg

Gör så här

  1. Kakan:
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Smöra och bröa en 1½ liter form.
  4. Rör smör och socker pösigt.
  5. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
  6. Blanda kryddorna med bikarbonat och vetemjöl.
  7. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet.
  8. Rör ner sylten.
  9. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i 40-45 minuter.
  10. Glasyren:
  11. Blanda florsocker med gräddfil och färga med karamellfärg. Lägg på glasyren när kakan svalnat helt och bred ut den i ett jämnt lager. Dekorera med bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…