Mjuk rabarberkaka

Jag älskar att göra pajer och kakor med rabarber. Denna kaka som är mellanting mellan mjuk kaka och paj. Blev verkligen jättegod. Jag kommer garanterat att göra om den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ msk mald kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 4-5 dl rabarberbitar
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform,
  2. gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje. Vänd ner kardemumma och sikta ner de torra ingredienserna. Rör till en slät smet och klicka ut den i formen. Bred ut så det blir en fördjupning i mitten. Placera rabarberbitarna där.
  4. Rör samman ägg,grädde, socker och häll över rabarbern. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.

Kommentarer

Jätte god kaka
En underbart god kaka med stark, härlig smak av kardemumma. Dock blev min kaka inte färdigbakt efter angiven tid i receptet, och trots att den fick stå inne i 10 extra minuter blev den inte klar. Så vi fick skeda upp den direkt ur formen, men vad gjorde det? Den var ju så god! Kommer garanterat att bakas fler gånger!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…