Mjuka chokladrutor med drömglasyr

Hittade detta receptet i en dansk kokbok. Ska försöka att översätta till svenska. Kakan bakas i liten långpanna 20x20 cm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad, hackad
  • 115 g osaltat smör, hackat
  • 90 g ljust farinsocker
  • 50 g strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljeessens
  • 65 g mjöl
  • 115 g pekannötter, finhackade
  • 150 g vit choklad, hackad
  • Drömglasyren:
  • 175 g mörk choklad, hackad
  • 50 g osaltat smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 1 tsk kaffepulver
  • Halva pekannötter till pynt

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en liten långpanna.
  2. Smör och den mörka chokladen smälts över låg värme. Rör tills det blir en slät och sammanhängande massa.
  3. Häll farin- och strösocker i och rör tills sockret är upplöst. Ägg och vaniljeessens blandas i, därefter mjöl, nötter och den vita chokladen. Den färdiga degen hälls i bakformen.
  4. Grädda kakan i 20-25 minuter, tills en bakpinne kan stickas i kakan, ca 5 cm från mitten, och kommer torr ut. Låt kakan svalna i formen 30 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakgaller, där den får svalna helt i 2 timmar.
  5. Drömglasyren:
  6. Smält choklad, smör, sirap, vaniljeessens och kaffepulver i en gryta över medelvärme, rör i glasyren hela tiden tills det blir en slät och sammanhängande massa.
  7. Tag bort grytan från värmen och ställ den på ett kallt ställe i 1 timme, till konsistensen är lagom att bredas på kakan.
  8. Kan det bli mumsigare!!!!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…