Mjukseg blåbärskaka

Underbart goda blåbärsrutor som man enkelt bakar i långpannan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g frysta blåbär
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 175 grader.
  2. Smält smöret i en stor kastrull.
  3. Ta kastrullen åt sidan när smöret smält, rör ner sockret och äggen, ett i taget.
  4. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 35x25 cm, och bred ut smeten.
  5. Strö över blåbären och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Skär i bitar och pudra över florsocker (går att utesluta).

Kommentarer

Glömde säga att jag inte hade läst receptet noga första gången, så jag använde en stor långpanna. Men det visade sig att gästerna tyckte att det var det som var så bra, att kakorna blev så lätta och ändå saftiga och mjuksega.
Så fantastiskt goda! Smakar som mandelkakor. Alla jag bjudit dessa på har uppskattat dem väldigt mycket och många har velat ha receptet. En femma från mig! Tack för receptet!
Lättbakad seg och god kaka!
Superenkla att göra o supergoda=) Blev väldigt uppskattade av gästerna. Tack för receptet! Kommer att göras flera gånger!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…