Mjukt kardemummabröd

Detta är min mormors supergoda brödkakor smaksatta med kardemumma. Inte ens vörtbröd passar så bra till cheddar och härlig julskinka som det här goda kardemummabrödet gör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g normalsaltat smör, rumstempererat
  • 3 1/2 dl vatten
  • 30 g färsk jäst
  • 1 tsk grovmalen kardemumma
  • 3 msk strösocker
  • 8 dl vetemjöl, ca
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smält smöret, tillsätt vattnet och låt det få en temperatur av cirka 35 grader. Smula jästen och häll över smörvattnet. Tillsätt kardemumman, sockret och mjölet. Arbeta degen cirka 10 minuter.
  2. Tillsätt saltet och arbeta ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa på bakbordet cirka 40 minuter.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut dem till två runda brödkakor, cirka 2 centimeter tjocka.
  4. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och nagga dem väl. Låt bröden jäsa i cirka 45 minuter. Grädda sedan mitt i ugnen i 225 grader cirka 12 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…