Mjukt tunnbröd på Muurikkan

Enkelt och väldigt gott tunnbröd

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 gr smält smör
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 pkt jäst (25 gr)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Mjöl till utbakning

Gör så här

  1. Smält smör och häl i mjölken och vär den tills den är fingervarmt.
  2. Smula söder jäst i honungen och tillsätt salt och rör om. Därefte ner i mjölkblandningen.
  3. Rör ned grahamsmjölet och därefter vetemjölet tills du har en lite kladdig deg. Pudra över lite mjöl och täck burken med en handduk. Låt jäsa i 45 minuter.
  4. Ta upp degen och knåda den och gör därefter 12 bullar som kan ligga täckta med en handduk tills du ska grädda dem på muurikkan.
  5. Kavla ut och kruskavla eller nagga brödet på båda sidorna. Grädda ungefär 1 min på vardera sida.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…