Moccapannacotta med pumpatopping

Gör gärna denna ljuvliga pannacotta dagen före – sedan är det bara att fixa -kardemummasocker och rostade -pumpafrön vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 gelatinblad
  • 2 1/2 dl kaffegrädde
  • 1/2 dl mellanmjölk
  • 1/2 msk råsocker
  • 2 tsk snabbkaffe (Nescafé)
  • 2 krm vaniljsocker
  • Topping
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 krm kardemummakärnor
  • 1 tsk råsocker
  • 1/2 tsk snabbkaffe

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i kallt -vatten ca 5 min.
  2. Koka upp grädde, mjölk, socker, kaffe och -vaniljsocker. Rör om och ta -kastrullen från värmen.
  3. Ta upp gelatinbladet ur vattnet, smält det i gräddblandningen och rör om. Låt stå en liten stund (ta bort ev skinn med tesked).
  4. Häll upp i vattensköljda formar eller glas (ca 1 dl). Låt dem stå minst 4 timmar i kylen, gärna över natten.
  5. Topping: Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpakärnorna gyllene på hög värme under omrörning ca 1 min.
  6. Mortla kardemumma, socker och kaffe till ett grovt pulver. Strö pumpakärnor och kardemummasocker över pannacottan strax före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept