Mocka och chokladtårta

För dig som har diabetes.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl sötningsmedel canderell
  • 1 dl vatten
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 250 g kesella
  • ½ dl sötningsmedel canderell
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • Garnering:
  • 1 dl vispgrädde
  • 10 chocklad kaffebönor

Gör så här

  1. Vispa äggen porösa, gärna med elvisp. Rör i sötningsmedel och vatten.
  2. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver.
  3. Sikta ner blandningen i smeten och rör den jämn.
  4. Häll smeten i en långpanna. Grädda den i 250 grader mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper med sötningsmedel på. Dra bort bakplåtspappret och låt kakan svalna.
  6. Smaksätt kesellan med sötningsmedel och snabbkaffepulver.
  7. Bred krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan.
  8. Vispa grädden fast.
  9. Fyll i grädden i en spritspåse med krusig tyl.
  10. Spritsa ca tio små rosor på rulltårtan och garnera med choklad kaffebönorna.

Kommentarer

Vad är det i detta recept som är bra för diabetiker? Det står ju överst att det är för "dig som är diabetiker". Receptet är ju fullt av stärkelse, d.v.s sockerkedjor, som är allt annat än bra för sockersjuka. // Matsmurfen

Liknande recept

@suss_b

Maffig chokladtårta

Härlig och mäktig chokladbomb! Två kladdkakor med mjölkchokladkräm som fyllning och mörk chokladkräm till topping!

@juls

Chokladtårta

Detta är en riktigt god och enkel tårta att göra! Den är fyllig och en garanterad hit!