Mockabrownies

Jättegod!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 55 g smör, samt extra att smörja formen med
  • 115 g mörk blockchoklad, bruten i bitar
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 msk snabbpulverkaffe upplöst i 1 msk varmt vatten, avsvalnat
  • Drygt 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Knappt 1 dl grovhackade pekannötter

Gör så här

  1. 1. Smält choklad och smör i en tjockbottnad kastrull på låg värme. Rör om och ställ att svalna.
  2. 2. Häll socker och ägg i en stor skål och vispa ljust och luftigt. Vänd ner chokladsmeten och det avsvalnade kaffet och blanda väl. Sikta mjöl och bakpulver och vänd snabbt ner det i smeten. Vänd sedan försiktigt ner pekannötterna.
  3. 3. Häll kaksmeten i en smord och bakplåtsklädd 20 cm stor, fyrkantig kakform och grädda i 180 grader i 20-30 minuter, eller tills kakan känns fast och det går att dra ut en torr provsticka ur mitten.
  4. 4. Låt kakan ligga kvar i formen och svalna i några minuter och dra sedan en kniv runt kanten så att den lossnar. Stjälp upp kakan på ett galler och dra bort bakpappret. Låt kakan bli helt kall och skär den sedan i fyrkanter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…