Möra chokladhjärtan

Små kladdkakshjärtan med frasig yta och en aning anchochili i smaken, precis som i filmen Chocolat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 4 msk kakaopulver
  • 150 g smör, smält
  • 2 st ägg, lättvispade
  • 2 krm anchochilipulver, eller 2 krm chilipeppar
  • Ovanpå:
  • 100 g choklad, grovhackad, 70 %

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna.
  2. Sätt ugnen på200°. Häll smeten i smord, bröad 26 cm form med löstagbar kant (papper i botten). Strö över choklad.
  3. Grädda 9-12 min tills 2 cm av kanten stelnat. Ta ut formen och låt kakan svalna.
  4. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått eller skär i rutor

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr