Möra chokladpinnar

Goda

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 125 g margarin
  • 3/4 dl råsocker
  • 50 g malen sötmandel
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 250 g mörk choklad
  • 125 g Philadelphiaost
  • Strö över:
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1. Hacka snabbt samman matfettet, socker, mandel, vetemjöl och äggulan till en deg. Ställ kallt att vila minst 1 timme.
  2. Hacka chokladen. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en liten långpanna ca: 35x25 cm med bakplåtspapper.
  3. Ta fram den kalla degen och riv ca: 2/3 av den direkt ner i bakformen. Tryck ut degen med mjölade fingrar så att den täcker bottnen. Den ska vara ganska tunn.
  4. Rör Philadelphiaosten mjuk och bred ut den i ett tunt lager över degen. Strö över den hackade chokladen. Riv till sist över den sparade kalla degen.
  5. Strö råsocker över och grädda kakan i mitten av ugnen i ca: 25 minuter. Låt kallna i formen.
  6. Skär upp kakan i smala pinnar och servera

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept