Möra smörkakor

Snabb-bakade kakor som bara smälter i munnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g extrasaltat smör
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl maizenamjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Rör ihop smöret och sockret.
  3. Tillsätt maizenamjölet.
  4. Blanda i vetemjölet och bakpulvret.
  5. Fördela smeten i småkaksformar på plåt.
  6. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  7. Låt kakorna kallna i formarna.
  8. Fförvara kakorna i burk eller frys, håller i ca 3 månader i frys.
  9. För att få citrussmak blanda rivet citronskal i smör och sockerblandningen.
  10. Annan ev smaksättning ( vanilj, lime, apelsin mm ) blandas alltså i smör och sockret.
  11. Man kan också trycka ett hål i kakan och hälla lite choklad, sylt eller något annat gott.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@roskerstin

Fisksurprise

En god fiskrätt med många smaker, kunde tom ’lura’ min sambo som inte är förtjust i fisk, men tack vare baconet så gick rätten…