Möra valnötsrutor

Dekorera ev. med chokladglasyr och en rostad valnöt eller strö bara över lite florsocker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g valnötskärnor
  • 1 vaniljstång
  • 250 g smör (rumsvarmt)
  • 150 g rårörsocker
  • Rivet skal från 1 apelsin eller 2 msk hackad syltat apelsinskal
  • 300 g fullkornsvetemjöl
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Dagen innan man ska baka dem:
  2. Mal valnötter ganska fint.
  3. Dela och skrapa ur vaniljstången och blanda med smör, socker, apelsinskal, mjölet och dem malda kryddorna. Tillsätt äggulan och knåda snabbt ihop till en deg.
  4. Tryck ut degen till en kvadrat och slå sedan in i plastfolie. Ställ kallt över natten.
  5. Dagen därpå:
  6. Ta fram degen och kavla ut på mjölat underlag till en ca 30 x 30 cm stor kvadrat.
  7. Placera på en bakplåt klädd med bakpapper.
  8. Grädda i 200 grader förvärmd ugn i ca 15-20 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna i ca 8-10 minuter.
  10. Skär sedan längder, ca 5-6 cm breda innan kakan har kallnad.
  11. Låt dem sedan kallna helt och förvara mellan smörpapper i plåtburkar.
  12. Dekorera ev. med chokladglasyr och en rostad valnöt eller strö bara över lite florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…