Mördegstårta med hallonsylt

Annorlunda mördegstårta med spännande kryddor i degen. Receptet är gammalt, mer än 200 år.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk nejlikor
  • 1 tsk kanel
  • Skal av 1/2 citron
  • 100 g mald sötmandel
  • Fyllning:
  • 500 g hallonsylt
  • Pensling:
  • Ägg

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till mördegen direkt på bakbordet och arbeta ihop den, eller kör den i matberedare. Lägg degen kallt att vila. Kavla ut 2/3 av degen och klä en smord form med löstagbar botten, ca 27 cm i diameter. Lägg på sylten.
  2. Kavla ut resten av degen, skär den i remsor och lägg dem i ett rutmönster över sylten. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 30 minuter i 200°.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…